söndag 19 december 2010

Bar jumping / Bar crawl i Reykjavik

Är man i Reykjavik över en helg så måste man festa icelandic style och då är det bar jumping som gäller! Utmed Laugavegur i centrum finns hur många barer och klubbar som helst! Några riktigt bra ställen är Oliver, Austur, B5 och Hvíta Perlan. Carlsberg bar är också bra, speciellt om man ska ut en torsdagskväll.

På Oliver, Hvita Perlan och Austur är de rejält ös som gäller! Austur är riktigt bra och  min absoluta favorit med ett stort dansgolv och massor av folk från alla möjliga länder. Reykjavik är nordens Ibiza, så är det bara! Hit kommer folk från Europa och Nordamerika för att festa loss rejält!
Partylivet i Reykjavik drar igång efter midnatt sen är det fullt ös fram till ca 6-7 på morgonen. Jag och mina vänner brukade börja vid Club Oliver, sen drog vi stegvis ner mot Austur. Det är bara att gå in på vilken bar eller klubb som helst, det är bara några få ställen som har inträdesavgift ändå.

Går man ner till centrum för tidigt så är det rätt dött på gatorna, men sen fyller det på. Vid klockan 3-4 på morgonen är det som mest folk ute!
Ser det ut såhär på Laugavegur så är klockan inte över midnatt än!


Ser det ut såhär är det efter midnatt men partyt har bara börjat!



Carlsberg bar ligger på en tvärgata till Laugavegur. Hit gick vi på torsdagskvällar för att träffa folk och dricka lite öl ihop. Vi var 3 tjejer från Sverige som hängde ihop med 6 killar från Spanien som bodde på samma guesthouse. Spanjorerna var också studenter och kände en del folk på andra guesthouse så på Carlsberg bar kunde man alltid hitta nån att prata med! Dessutom hängde andra turister från guesthouset med ner till baren ibland.




Ska man till Carlsberg en torsdagskväll ska man va där nån gång mellan kl 21-21.30 om man vill ha ett bord. Klockan 22 börjar dom sälja hinkar. 5 öl/hink för 1000 isk, det vill säga ungefär 60sek. Lätt värt det!
 Ett tips: är man ett glatt gäng som sjunger med när trubaduren spelar är det inte omöjligt att baren bjuder på en hink att dela på runt bordet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar